Съвети за отслабване

Съвет 1: Разберете колко калории ви трябват
БМЧ (базистно метаболитно число) / БМЧ[ккал]
Телесно тегло [кг] х 30 + (умерена активност [мин / ден] х 3,5)
Тъй като желаете да отслабнете, вашата цел е = БМЧ – 500ккал
Така например, ако тежите 70кг. и изпълнявате 20 минути на умерена активност всеки ден. БМЧ от този пример(70 х 30 ) + (20 х 3,5) = 2100 + 70 = 2170 ккал. БМЧ минус 500kcal, той ще бъде 2170 – 500 = 1670 ккал. Затова 1670ккал е целта в този пример за загуба на 1 кг на седмица.

Съвет 2: Яжте поне 4 порции плодове и зеленчуци на ден. Плодовете и зеленчуците са пълни с полезни влакна, витамини и антиоксиданти. Те запълват стомаха бързо, така че да се чувствате сити. Те също са с ниско съдържание на калории и помагат за запазване броя на калориите ниски.

Съвет 3: Внимавайте с размера на порцията
Една порция на макаронени изделия, означава 1/2 чаша варени макаронени изделия. Въпреки това, повечето порции в ресторантите е 4 чаши паста! Не е нужно да изяждате всичко всеки път. Можете просто да поискате да се вземете останалото за вкъщи.

Съвет 4: Не пропускайте хранене
Яжте по малко, но по-често. Този вид хранене помага да се балансира приема на калории през целия ден и също така поддържа нивото на кръвната захар балансирана. Вместо да ядете по 3 големи хранения, опитайте да ядете 5 – 6 пъти, но по-малко храна през деня.

Съвет 5: Яжте здравословни и пресни храни. Купувайте пресни храни и избягвайте силно преработени храни. Този вид храни са истинския виновник на затлъстяването, а не месото или въглехидратите. Бързите храни са често с по-високи стойности натрий и съдържание на мазнини. Много хора са изумени, че могат лесно да отслабнат, като за обед си вземат прясно приготвена домашна храна, а не ядат във веригите за бързо хранене.

Съвет 6: Не се ограничавайте до крайности. Всеки има своите любими лакомства. Просто си позволявайте малко глезене, но внимавайте за честотата и количеството. Всяко малко удоволствие от време на време може да бъде полезно. Ограничаването на много от любимите си лакомства, обикновено води до ранен рецидив.

Съвет 7: Разберете хранителни стойности на етикета. Един продукт, обозначен като „без мазнини“ не означава, че е с ниско съдържание на калории. По същия начин един продукт, обозначен като ниско съдържание на захар или ниско съдържание на въглехидрати, не означава, че е с ниско съдържание на мазнини или калории.Винаги четете етикета за хранителната стойност върху опаковката.

Съвет 8: Следете за сладки напитки
Сокове, газирани напитки, сметана и захар в кафето или в чая. Подбирайте всички тях и най-вече пийте повече вода през деня. В допълнение към предотвратяването на хидратация на тялото Ви, тя също ще помогне да се чувствате сити. Открихме, че някои напитки, като млечните шейкове,са калорийни бомби с над 1000 калории!

Съвет 9: Направете си хранителен дневник. Направата на хранителен дневник спомага за отправна точка на изграждането на нови хранителни навици и по този начин да промените старите.

Съвет 10: Упражнения, движение
Повечето диетолози препоръчват 30 – 60 минути физическа активност на ден, за да останете здрави. Също така опитайте да добавите натоварващи/силови упражнения най-малко 2 пъти седмично.
Това ще ви помогне да изгорите някои от нежеланите калории.

Съвет 11: Опитайте „Lida“.
Ако не можете да отслабнете с никой от горепосочените съвети, ние Ви препоръчваме да опитате продукта за отслабване, който предлагаме.

Поръчай „Лида“ от тук